Bahan2
1 tin sardin kecil
1biji bawang besar didadu
2 ulas bawang putih cincang halus
Halia...cincang juga
1 sudu besar cili kisar
1 sudu besar rempah kari + air jadikan pes
Garam gula
2 biji telo
BISKUT CRACKERS SECUKUPNYA
1 CWN SUSU UHT
1 BIJO TELO (utk lapisan akhir)
Tumis bwg putih halia hingga wangi.masukkan cili.pes kari kacau sebati
Masukan bwg besar...kacau rata
Masukan sardin dan hancurkan.
Rasa garam dan gula SECUKUPNYA.
Alas loyang dgn foil sapu magerin
Celup biskut dgn susu...susun
Lapiskan dgn inti sardine tadi buatlah duatiga lapis hingga inti habis...pastikan lastnya biskut tuang susu balance yg dicampur telo kocok...
Bakar 150 C selama 30-40 minit
Sunday, April 21, 2013
BINGKA @ MURTABAK SARDINE CRACKERS
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment