Wah membingka lagi kita ,tapi bingka yang Akak nak share ni agak unik n senang......kalau ikut dari segi rasa adalah macam rasa kuih getas....ada gak rasa kuih dangai....so apa2pon moh kita tgk resepinye and rasa sendiri
- 200 gm Kelapa parut putih
- 80 gm gula pasir
- 150 gm tepung pulut
- 4 sudu besar air
- 1 biji telur(pukul sedikit)
- 1/2 s/teh garam
- 1/4 s/teh pandan emulco
- Satukan kelapa,gula,garam dan tepung gaul rata.Masukkan telur,pandan paste. masukkan air sedikit2
- Adunan tidak cair dan tidak terlalu pekat,kelihatan kelapa bila diadun.
- Lenser loyang cara atau bahulu dengan minyak. panaskan dalam oven
- keluarkan acuan,masukan adunan hingga penuh. Bakar selama 20-30 minit dalam oven 200c atau hingga perang.
No comments:
Post a Comment