ROTI ARAB ..... masih dikuali lagi
Siap sudah~~~~
Teh tarik dan roti arab cicah sambal sadin je cukuplah untuk stok jaga badan kononyerrr...... pas tu nak tido lapar balik... sape susah, akak jugak hahaa
konon2 nak lite2 dinner......
Bahan2
Cara2
- 250 gm t/gandum
- 2 s/k yis
- 1 s/b susu tepung
- 1 s/b magerine
- 1 s/b gula
- 170 ml air
- 1/2 s/k garam
Cara2
- Air+yis+garam+gula kacau hingga larut'(kalau gunakan BM masukkan semua bahan2 dan on)
- tepung +susu tepung+magerine kacau rata masukkan air tadi sedikit2 uli hingga sebati.
- perap selama 1jam
- bulat2kan ikut suka ,kemudian dileperkan dan digoreng
- angkat bila kuning hidangkan dengan sambal bilis atau sadine
PS: buat Yati yang ingin mencuba roti ini, jangan tak buat ya!
Best tuuuu....
ReplyDelete