Sunday, May 13, 2012

XTIVITI HUJUNG MINGGU D'TEPIAN RESORT ULU YAM



ASSALLAMUALAIKUM SEMUA.......
Xtivi keluarga kami minggu lepas.....

Antara menu yang sempat Akak buat agar2 kelapa....puding tapai.....puding jagung(dibeli oleh anak menantu Zila Nurrin)nasi putih sambal udang,sup campur....apa yang paling penting BBQ ayam percik......ayam madu.........sotong...serta udang dan ikan (sebenarnyer ada buat Siakap utk di bakar tapi sayang nyer sambal nyer dibawa tapi ikan lupalak nak bawak......yang pasti balik dari berkelah siakap itu telah dipanggang dirumah...digandingkan pulak dengan nasi goreng kampung(nasi lebihan berkelah)oleh maklang (adik akak)sangat lah sedap uoll.....

Abaikanlah....ayam yang hangus tuuuuu
Mokcik yang sibuk memBBQ
Antara Ayam percik yang dalam proses pembakaran........
HOk ini pong......hok bawah tu pulok sesi mengadap @ megeringkan badan selepas berendam
Dalam sibuk2 berkelah ada pulak  kek hari ibu dari anak2.....Thanks utk semua anak2 yang sepakatt bagi mak kek dan hadiah...mmg tak dijangka (sesangat terharu)terima kasih

Terlanjur ada juga ibu2 lain so ...kami semua sepakat memotong kek bersama2.....sayangnya bakal ibu yang membeli kek ini ,xjoint kami dia awal2 dah masuk berendam kat air terjun...anyway terima kasih semua..
Terima kasih pada semua  En suami,Maklang (adik akak)semua anak2 semua menantu2,ank2 saudara...Riad Irfan yang sama2 besusah payah untuk .sama2 memeriahkan xtiviti family ini...lain kali kita buat lagi yaaa




7 comments:

  1. kesian riad kerana bersusah payah untuk memeriahkan xtiviti famili ni ye...hehehe

    ReplyDelete
  2. where meeeeeeeeeee xadil ;(

    ReplyDelete
  3. En Void......Tanpa Riad Irfan xhappening xtiviti kita ,ingat tak macam mane kelam kabut semua orang mencari tali utk buat buai dia....last2 atuk gak yang sattlekan masalah hihihiii

    ReplyDelete
  4. Pn Akira ....kan ke dah diberitau kat atas tu ....En Akira dan Pn Akira sibuk bagat berendam masa kejadian hihihi....so adil loooo

    ReplyDelete
  5. our next activity di mana mak? :) budget tu kita semua family kena share2 baru best skit

    ReplyDelete
  6. ok Wahid maybe kita buat kat Sungkai (kolam air panas)mak dah pernah pergi tempat tu ada banglo bolih masuk family dalam 15 org tempat dia mmg best......harap2 kita leh gi sebelum bulan puasa

    ReplyDelete
  7. uiii best gak tu..boleh jugak.kalau pegi time agong bday,sabtu 2.6.12 agak2 ramai orang x mak?ikut time mak lah kitorang sediakan budget gak . kihkihkih

    ReplyDelete