Bubur Kacang merah durian.....pelikkan !!!!tapi jangan tak tahu bubur kacang merah rupa2nyer lebih sedap dari kacang hijau.....
Talam Pisang........sedap sangat (nanti akak masukkan resepinyer bila Free yaa)
Apam Mekar........lembut dan gebu
Bingka Kastard (dan resepi)
- 2 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan tpg kastad
- 2 biji telur
- 1 cawan gula
- 1/2 cawan magerine (cairkan)
- 410 ml susu sejat (akak guna susu kotak UHT)
- 4 cawan jus pandan
- perwarna hijau
- bijan
- panaskan oven 180'c
- kisar semua bahan kecuali bijan dan tapis
- Loyang disapu magerine,masukkan adunan kedalam loyang
- tabur bijan bakar selama 30 minit atau hingga masak dan garing
- sejukkan sebelum dipotong.
No comments:
Post a Comment