LEPAT LABU
TALAM UBI
BINGKA KELEDEK
APAM LABU
Semua kuih2 kat atas ni akak buat semasa cuti CNY.....mana yang isi dlm polistrin tu untuk dibahagi2kan
kat anak 2.Dalam banyak kuih tu akak paling suka apam labu tu tersangat gebus dan sedap bangat
Selain kuih berasas pisang labu jugak termasuk senarai kuih2 fav akak.
jom akak share resepi apam labu yang sedap ni ya
- 300 gm labu (rebus empuk)
- 400 gm tepung gandum
- 200 gm gula pasir
- 400 ml santan
- 3 biji telur
- 1 pkt ibu roti (muripan)
- 2 s/kecil baking powder
- sedikit garam
Tepung gandum diayak bersama baking dan garam.
Tuang adunan santan tadi kedalam tepung gandum yang telah diayak, gaul rata dan sebati simpan selama sejam.
Kukus kedalam acuan yang disukai selama 10-15 minit.
No comments:
Post a Comment