Wednesday, February 22, 2012

ANGIN BINGKA SUDAH MARIIII........

 Salam semua.......entah kenapa selepas balik dari bercuti ni mood memasak/membaking menjadi2 nilah hasilnya dan ada yang xsempat difoto jugak......kat atas tu bingka pandan rasa sesangat nak makan kalah orang bawak perut....hihi projek ni Akak buat balik dari office xleh nak tunggu2 . Moh Akak share resepi yang senang n sedap @ simple
  • 2 cawan gula pasir
  • 1 cawan air pandan
  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 1/4 cawan santan
  • 2 s/b butter
  • 1/2 s/teh garam
  • sedikit perwarna hijau
  • 3 biji telur
Caranyer senang aje...masuk semua dalam blender . Blend sebati .....bakar seperti bingka2 lain 180c hingga garing atas bawah.sejukkan sebelum dipotong.siap

 Yang dah berpotong hak atas ni Bingka nangka.......rasanyer sedap gak tapi xleh lawan bingka cempedak lagi sedap.
 Nangka lebih dari buat bingka....Akak buatkan pengat waduhhhhh sedap bangat tuuuu
 Yang ni pulak kuih koci pulut hitam.....sedap sangat bila kita buat  sendiri ...bolih tentukan rasanyer nak lebih manis ker ...nak lebih lemak kerr...semua ikut kita...kalau kita beli mmg xmemuaskan hati...kurang lemak kurang manis.....kalau jumpa yang cukup semua tu kira creditlahh.
Yang ni lak rendang campur(hati+paru+daging) ...dah siap masuk bekas nak bawa bekal gi opis makan ngan pulut....pssttt pulut lupa nak snap....yang pasti sedap.n kenyang tuk sarapan hari ni.

No comments:

Post a Comment