- 2 cawan gula pasir
- 1 cawan air pandan
- 2 cawan tepung gandum
- 2 1/4 cawan santan
- 2 s/b butter
- 1/2 s/teh garam
- sedikit perwarna hijau
- 3 biji telur
Yang dah berpotong hak atas ni Bingka nangka.......rasanyer sedap gak tapi xleh lawan bingka cempedak lagi sedap.
Nangka lebih dari buat bingka....Akak buatkan pengat waduhhhhh sedap bangat tuuuu
Yang ni pulak kuih koci pulut hitam.....sedap sangat bila kita buat sendiri ...bolih tentukan rasanyer nak lebih manis ker ...nak lebih lemak kerr...semua ikut kita...kalau kita beli mmg xmemuaskan hati...kurang lemak kurang manis.....kalau jumpa yang cukup semua tu kira creditlahh.
Yang ni lak rendang campur(hati+paru+daging) ...dah siap masuk bekas nak bawa bekal gi opis makan ngan pulut....pssttt pulut lupa nak snap....yang pasti sedap.n kenyang tuk sarapan hari ni.
No comments:
Post a Comment