Bahan-Bahan
* 250 gm kacang dal (rendam)
* 2 tangkai lada kering (gunting halus)
* 1 tangkai daun kari potong halus
* 1/2 biji bawang besar (dicincang)
* 1 sudu teh jintan manis
* 1/2 sudu teh garam
Blend kacang dal yg telah direndam.gaulkan semua bahan2 tadi, leperkan diatas plastic dan digoreng hingga kuning.
Adik beradik kepada Masalode/vadai adalah pagoda. Sedap jugak, akak pernah buat tapi lupa nak ambil gambar boleh dicuba. Pada akak memang sedap......
* 250 gm tepong kacang kuda
* 3 tangkai cili hijau(potong bulat)
* 1 s/k baking powder
* 1 s/k jintan halus
* garam secukupnya serta daun kari.
* air secukupnya (macam nak buat jemput2)
Gaul semua rata2 tuang air agak2 macam buat jemput2. Perap selama 1/2 jam goreng seperti biasa . Sedappp bangatt
* 2 tangkai lada kering (gunting halus)
* 1 tangkai daun kari potong halus
* 1/2 biji bawang besar (dicincang)
* 1 sudu teh jintan manis
* 1/2 sudu teh garam
Blend kacang dal yg telah direndam.gaulkan semua bahan2 tadi, leperkan diatas plastic dan digoreng hingga kuning.
Adik beradik kepada Masalode/vadai adalah pagoda. Sedap jugak, akak pernah buat tapi lupa nak ambil gambar boleh dicuba. Pada akak memang sedap......
* 250 gm tepong kacang kuda
* 3 tangkai cili hijau(potong bulat)
* 1 s/k baking powder
* 1 s/k jintan halus
* garam secukupnya serta daun kari.
* air secukupnya (macam nak buat jemput2)
Gaul semua rata2 tuang air agak2 macam buat jemput2. Perap selama 1/2 jam goreng seperti biasa . Sedappp bangatt
No comments:
Post a Comment